Våra tjänster
 

Hunddagis: En betydelsefull och berikande vardag tillsammans med kompisarna

Vi erbjuder dagis till din fyrfota vän alla vardagar kl 6.30-18. Du lämnar din hund nån gång mellan 6.30-9.00 och hämtar den mellan 15-18.

Då våra dagishundar vistas i flockar av varierande storlek så är det viktigt att din hund fungerar väl tillsammans med andra hundar. Hos oss råder en harmonisk tillvaro där hundarna använder sitt rika kroppsspråk för att läsa av- och lyssna på varann. 

Vår personal besitter stor kunskap kring hundens beteende och vi ser alltid till varje individs behov. För att en hund skall må bra behöver den bland annat få utlopp för sina medfödda beteenden. Det kan till exempel vara att få använda sin fantastiska nos och söka efter godbitar, ligga högt upp och få en bra överblick, gräva, gnaga på pinnar, att bli sedd, lyssnad på och respekterad av övriga flockmedlemmar, att mysa och få rå om varandra, lukta i lugn och ro och göra ifrån sig när vi är ute. Allt detta månar vi om att få in i våra dagishundars vardag, ute som inne.

För att kunna gå på dagis måste din hund uppfylla några krav; Förutom att fungera bra ihop med andra hundar skall den vara vaccinrad, försäkrad samt att hanar måste vara kastrerade (kirurgiskt eller medicinskt). 

Om du är intresserad av en plats eller har frågor gällande dagiset så är du välkommen att maila eller ringa oss.


Trim: Bli klippt/trimmad av vår hundfrisör eller boka in en spabehandling

Vi erbjuder trim för våra dagiskunder men även utomstående hundar är välkomna. Är det inte helt perfekt att boka in en klipp/trimtid medan din hund är på dagis? Har du själv svårt för att tex klippa klor eller bada din hund erbjuder vi kloklippning på rullande schema och även olika Spa-paket. Kika på vår prislista för att se vad vi erbjuder samt priser. 


Kurser: Gå lärorika kurser där du får lära dig nyttiga saker om och med din hund

Aktuell kurs; Bli en Duktig hund

Start söndag 20/10 kl 11-12.30. Fullbokad.

Kommande kursstart; torsdag 7/11 kl 18.30-20.00 Fåtal platser kvar.

Anmäl dig här; doglifehundcenter@outlook.com


I denna kurs väver vi ihop aktivering med vardagslydnad. Vi har ett fokus på att det ska vara roligt och glädjefyllt att träna hund.
Övningarna passar alla hundar. Unghunden får roliga uppgifter att lägga sin energi på istället för hyss. Den äldre hunden får ny mental stimulans samtidigt som muskler och leder hålls rörliga. 

I vardagsövningarna tränar vi bland annat på att gå fint förbi andra hundar, inte dra i koppel, stanna kvar och att komma på inkallning.

Aktiveringsövningar såsom sitta vackert, buga, gå slalom och hämta/lämna ger din hund mental stimulans, stärker självkänslan och viljan att samarbeta.

Kursen Bli En Duktig hund riktar sig till alla hundägare, vare sig du är nybörjare eller har tränat mycket. Pedagogiken och övningarna går hand i hand med Svenska kennelklubbens träningsapp Duktig hund. Vilken ger dig hjälp i din fortsatta träning hemma.


Kursen är fördelad på 6 träffar á 1,5 timmar.

Pris 1600:-

Intresseanmälan görs på; doglifehundcenter@outlook.com

Skks app Duktig hund; https://youtu.be/t1MB-RpDsYI


Kursdeltagarnas kommentarer;

" En härlig och givande kurs som verkligen stärkte relationen med vår Emma. Kimberley är en fantastisk kursledare som alltid ser vad just vi behöver"

"Delen med vardagslydnad gjorde underverk med våran lilla kille. Att han sedan lärde sig små trix som snurra runt, buga m.m gjorde det hela extra kul både för mig och honom. Men kursen kunde lika gärna heta -Duktig husse och matte för jag lärde mig massor om Sixtens språk och signaler. Idag har vi en en 3-åring som är harmonisk, glad och som sällan behöver gå i koppel för att vi talar "samma språk". /Micael"


"Kursen som jag gått hos Kimberley har varit mycket givande. Genomgången enkel och pedagogisk. Fick även under kursens gång tips på förbättringar samt allmänna tips på att hantera hunden på. Tro mig ytterst viktigt när man har en hund på 50 kg och en liten son. Kurserna har varit roliga och mycket givande. Mina varmaste rekommendationer"


"Vi har gått både kurs och privat undervisning hos Kimberley och vi känner oss mycket trygga med henne. Hon har stor hundkunskap, vänlig men bestämd mot hundarna. Hon är verkligen en hundmänniska!

/Arthurs husse och matte""


Problembeteendeutredning och Privatträning: Har du ett eller flera bekymmer med din hunds beteende?

Då skall du boka in en privatlektion med vår hundpsykolog som kommer hem till dig. Vanliga bekymmer som hundägare upplever kan vara svårigheter i hundmöten, utfall, rädslor, onormalt skällande, stark stress, dragande i kopplet eller separationsångest.

Tillsammans finner vi passande träning för att du och din hund ska förstå varann och få en harmonisk och välfungerande relation.


Hundägares kommentarer;

"Vi är så tacksamma för att Kimberley har hjälpt oss. Hon är helt fantastisk och har hjälpt oss på ett magiskt sätt att förstå Iris bättre och konkreta råd  hur vi ska hantera henne bättre. Nu känner vi hopp!" 

/Familjen Lissbrandt med Schnauzern Iris.


Bästa jag haft! Har lärt mig så mycket! Att få förklaring till hundens beteende samt sätt att hantera beteendet på har förenklat vår vardag. Mina hundar går fint i koppel, respekterar mig som flockledare, kommer när jag ropar.  Att kunna gå med barnvagn och 2 lösa hundar (Leonberger), möta människor och andra hundar utan problem imponeras många av. 

Jag kan varmt rekommendera Kimberley som privatlärare! Hon är värd i guld" 


"Vi tog hjälp av Kimberley för att få ner stressnivån hos vår Golden och hon gav både oss och Love jättebra och enkla verktyg att jobba med. Hon ser inte hunden som "bara" en hund utan som en egen individ och kan därför anpassa träningen efter vad just han behöver. Hon varvar teori med praktiska övningar och är väldigt pedagogisk och tydlig. Hon är bestämd och konsekvent vid alla övningar samtidigt som hon visar kärlek och belönar. Love älskar henne! Vi kommer definitivt fortsätta ta privatlektioner för Kimberley, hon fick oss att förstå att det går att ändra ett beteende även hos en vuxen hund."

/Lisa & Gustav med Love 3 år

 

"Vi är mycket nöjda med våra privatträningsträffar med Kimberley. Hon lärde oss att hantera vår hund med rätt verktyg och mental inställning. Det var bra att hon kunde komma hem till oss och även utomhus på andra ställen så vi kunde lära oss hantera andra jobbiga triggers som vi hade problem med.

 /Nöjda Esthers husse och matte"


"Har tagit flera privatlektioner med Kimberley, hon har hjälpt mig med sin proffsighet att bli av med problembeteenden och det viktigaste, stärka och utveckla mitt ledarskap. Hon har också haft flera kurser som jag verkligen kan rekommendera. /Gitte"


"Vi har gått både kurs och privat undervisning hos Kimberley och vi känner oss mycket trygga med henne. Hon har stor hundkunskap, vänlig men bestämd mot hundarna. Hon är verkligen en hundmänniska!

 /Arthurs husse och matte"